УСЕТИ

Опознай

Минералната вода извира със средна темература от около 58ºС. До басейните и водните съоръжения на термалния комплекс тя достига вече леко охладена, за да предостави оптимален комфорт за тялото.

Водата е богата на минералите натрий, калий, желязо, флуор, хлор, сяра, както и на техни съединения. Счита се, че този компелксен състав помага за превенция и допълващо лечение на редица здравословни проблеми:

  • Гинекологични заболявания;
  • Хронични възпалителни процеси, засягащи кожата и дихателните пътища;
  • Жлъчни и бъбречни проблеми;
  • Заболявания на нервната и опорно-двигателната система и др.

Приятната температура на минералната вода позволява на гостите на Pulse Therme да се възползват от лечебните й свойства през всички сезони. Така той се превръща в целогодишен център за активен спа и балнеоложки туризъм за българи и чужденци.

ИСТОРИЯ

МИНЕРАЛНА вода

Във времена, когато спа процедурите са в списъка на всеки, търсещ най-модерните методи за релаксация, нека припомним, че лечебната сила на минералната вода е позната от хилядолетия. У нас може да се открият множество доказателства за това. Може да се убедите лично в тях, посещавайки Pulse Therme в село Баня.

Това е най-древното населено място в разложката котловина и за това има очевидна причина. Във и в близост до селото се откриват над 70 топли минерални извори. Pulse Therme разполага със собствен минерален извор и се утвърждава като притегателен център за хората, търсещи лечебната сила на термалната вода.

Районът на село Баня е попадал в пределите на всички големи империи, установявани в района от древността до днес. Тук са оставили своите следи траките, римляните, османските турци. На различни места в селото може да се видят запазените останки на римска и турска баня. Те са сред неговите символи днес и помагат за успешния преход от древнстта към съвремието. Преход, базиран на гордостта на целия район – лечебите минерални води.

Разположен в непосредствена близост до баните, ползвани в миналото, Pulse Therme е мост през времето. Мост, който свързва древните и традиционни методи за използване на термалната вода с модерните технологии в спа и балнео процедурите. Неслучайно термалният комплекс е разположен точно тук. Стремим се да съчетаем богатствата на бита с дарвете на природата и да направим потреблението им устойчиво. За да съхраним силата на термалната вода и легендата за нея да бъде реалност и за следващите поколения.

Има сведения, че и самият Филип, бащата на Александър Македонски, се е ползвал от лечебната сила на минералните извори в село Баня. А днес ние щедро споделяме техните блага с хиляди хора от целия свят.

Собственият минерален извор на термалния комплекс Pulse Therme позволява да изпитате всички блага на лечебната вода на района. На разположение са различни басейни и водни съоръжения, на които да се насладите.